OKC.Mengelmoes Ouder-kindcentra


In verschillende steden in Nederland zijn in de afgelopen jaren Moedercentra of Ouder-kind centra geopend.  Het idee van het Ouder-kindcentrum is twintig jaar geleden in Duitsland ontstaan en tien jaar later in Nederland opgepakt.

Dit idee blijkt vooral voor vrouwen van onschatbare waarde te zijn.
Het Ouder-kindcentrum vormt voor hen een brug naar meer contact in de wijk en een springplank naar meer deelname aan het sociale en maatschappelijke leven.


Zorgen en plezier

Sinds 1993 zijn er in Nijmegen Ouder-kindcentra. In de wijken Oud-west, Willemskwartier, Hatert, Neerbosch-Oost/Heseveld en de Meijhorst is er een plek waar vrouwen respect, ontmoeting, vriendschap, steun, een luisterend oor en uitdaging vinden. Ze delen er zorgen en plezier in de opvoeding van hun kinderen, ze kunnen er terecht voor creatieve en sportieve activiteiten en ontdekken er hun persoonlijke kwaliteiten.
Voor sommige vrouwen is een Ouder-kindcentrum het middel om los te komen van een geïsoleerd bestaan, anderen gaan vrijwilligerswerk doen, sommigen vinden in het Ouder-kind centrum een betaalde baan als gastvrouw of stromen door naar regulier werk.
Niet in de laatste plaats speelt een Ouder-kindcentrum een belangrijke rol in de integratie van allochtone vrouwen.


Terug naar referentiemappen../Referentie_map.html